x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech De la Beijing la New York în două ore? Se pare ca va fi posibil!

De la Beijing la New York în două ore? Se pare ca va fi posibil!

22 Feb 2018   •   17:17
De la Beijing la New York în două ore? Se pare ca va fi posibil!

O echipă de cercetători chinezi a proiectat un avion ultrarapid capabil sa parcurga distanţa între Beijing şi New York în două ore. Aparatul, care va zbura cu o viteză de peste 6.000 de km/h, va putea transporta zeci de persoane şi tone de încărcătură.

 

"Va avea nevoie de două ore pentru a ajunge de la Beijing la New York, zburand cu viteză supersonică", a explicat Cui Kai  de la Academia de Ştiinţe din China într-un articol ştiinţific citat de South China Morning Post. În prezent, cei 11.000 de kilometri ce separă cele două metropole sunt acoperiti in aproximativ 14 ore.

Denumit I-plane, aparatul este un biplan similar celor utilizate în Primul Război Mondial, cu scopul de a transporta o încărcătură mai mare decât o pot face avioanele hipersonice, care au o formă aerodinamică şi aripi delta, au precizat cercetătorii.

Echipa a testat avionul, în versiune redusă, într-un tunel de vânt, utilizat inclusiv pentru evaluări aerodinamice ale ultimelor prototipuri de arme hipersonice chineze. Testul a constat în lansarea aparatului la o viteză de şapte ori mai mare decât cea a sunetului - 1.235 km/h - şi, "în mod surprinzător", au constatat că funcţionează corect.

Ţări precum China şi SUA dezvoltă arme hipersonice, precum vehiculele supersonice care le permite să penetreze cu o oarecare uşurinţă un sistem de apărare antirachetă străin.

Vehiculele hipersonice la care se lucrează în prezent se află în fază experimentală, în faţa marilor provocări tehnologice care există şi deocamdată niciunul dintre ele nu poate transporta pasageri. AGERPRES

×
Subiecte în articol: China avion beijing new york viteza testare