x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Euro 2016 EURO 2016: Probleme grave de securitate la meciul Franţa - România. Iată ce au declarat autorităţile franceze

EURO 2016: Probleme grave de securitate la meciul Franţa - România. Iată ce au declarat autorităţile franceze

31 Mai 2016   •   20:30
EURO 2016: Probleme grave de securitate la meciul Franţa - România. Iată ce au declarat autorităţile franceze

La şase luni după atentatele de la Paris în urma cărora şi-au pierdut viaţa 130 de persoane, autorităţile franceze nu au găsit încă metoda ideală pentru a asigura securitatea în timpul Campionatului European.

Sistemul de securitate pentru stadioane care ar trebui utilizat începând cu 10 iunie a fost testat în timpul ultimelor confruntări din competiţiile interne şi, aparent, lucrurile nu au mers cum s-ar fi aşteptat oamenii legii.

Şeful poliţiei din districtul parizian Saint-Denis, Philippe Galli, a admis că în timpul finalei Cupei Franţei, desfăşurată acum aproximativ o lună, dispozitivele nu au funcţionat corect şi că erorile trebuie remediate urgent.

„Sistemul a cedat în anumite puncte. Va trebui să revizuim strategia”, a declarat acesta, făcând referire la aglomeraţia creată atât la ieşirea din stadion, cât şi la metrou, care prezintă un adevărat risc.

Galli a mai adăugat că măsura prin care s-au redus căile de acces şi s-a instalat o dublă barieră de securitate, impusă după atentate, nu a făcut decât să complice situaţia.

„Măsurile de securitate solicitate de UEFA nu par deloc adaptate situaţiei în care ne aflăm şi potenţează riscurile, în loc să le diminueze”, a ţinut să precizeze acesta.

Confruntarea dintre România şi ţara gazdă va marca debutul Campionatului Mondial. Se preconizează că între 10 iunie şi 10 iulie, în Franţa, vor ajunge aproximativ 2,5 milioane de spectatori.

Potrivit gaceta.es, autorităţile franceze au luat decizia de a prelungi starea de urgenţă până la finalul lunii iunie. Ministrul de Interne francez a anunţat că cel puţin 23.000 de jandarmi şi poliţişti vor asigura securitatea la această ediţie de Campionat European. 

×
Subiecte în articol: euro 2016