Scandal cu ouă: nemții produc otrava, românii o distribuie!

Autor: DAN CONSTANTIN
10 Aug 2017

Ancheta privind ouăle otrăvite puse în vânzare în mai multe țări europene este la început. Au fost depistate produsele şi s-a dat alarma, urmată de retragerea masivă de la vânzare. Vor fi sacrificate, conform procedurii, și găinile deparazitate cu o substanță interzisă. Prima reacție a lanțurilor de magazine din România a fost că la noi nu sunt puse în vânzare ouă otrăvite. Cu asta ne-am liniștit!

Informațiile despre scandalul din Olanda, Belgia, Franța, Germania indică însă un fapt care mă face să cred că ceva este putred în Danemarca. Substanța activă responsabilă de contaminare este fipronil, din clasa insecticidelor. Francezii de la Rhone-Poulenc au vândut licența de fabricație colosului german al chimiei BASF. Nemții l-au pus pe piață în 1993 și l-au promovat în toată lumea ca deosebit de eficient. Denumirea comercială inducea supremația, elitismul – REGENT. În Statele Unite, produsele pe bază de fipronil au fost însă interzise, fiind considerate cancerigene. Au urmat interdicții de utilizare și în alte țări europene. NU și în România!

Dacă dai o căutare pe Internet, afli numeroase oferte. Pasteur România, stropiri.ro, pestre vând sub diferite denumiri comerciale produse cu fipronil care provin de la BASF. Livrări rapide în toată țara de la magazine din București, Craiova, Târgoviște sunt asigurate de agenți de distribuție. REGETOX are un slogan fără egal – „insecticid regesc”. Te face să crezi că toate casele regale au scăpat de gândaci, căpușe și alți păduchi cu acest produs interzis în Europa.

Ancheta deschisă de procurorii din Anvers indică fără dubii că produsul interzis care a contaminat producția de ouă și a atentat la sănătatea populației a fost importat în mari cantități din România. La București nu sunt comentate informațiile; procurorii lui Lazăr sunt ocupați cum să o apere pe Luluța de comisia de anchetă. Nici instituțiile care apără – sanchi!  – sănătatea publică nu s-au impacientat că de ani de zile un produs cancerigen se vinde la liber și este, cu siguranță, folosit și în ferme. La noi însă există veste anticancerigene care se aplică ou cu ou, așa că suntem salvați! Nu vom afla de la București cum au reușit nemții să livreze spre Europa produsul interzis cu trambulina românească! Nici dosarul „EADS” nu mișcă, așa că BASF va sta la coadă! Groaznică omletă cu omerta servim partenerilor strategici în coproducția franco-germano-belgo-olandezo-română!

 

Ultima oră
Alte titluri din: Editoriale
Celeritate... cu amânare? Celeritate... cu amânare?
A avut ca profesor difuzorul din perete A avut ca profesor difuzorul din perete
Mai multe titluri din: Editoriale
Antena3.ro Film horror pe un câmp din România. Un copil cu retard mintal este abuzat sexual. Opt minori participă la fapte. Totul este filmat
Libertatea.ro Emily Ratajkowski face reclamă topless. VEZI VIDEO
A1.ro „NENOROCIREA s-a abătut asupra Pământului”. Peste 400 de morți în doar câteva ore! Este un DEZASTRU nemaivăzut
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?