Fără ranchiună

Autor: FLORIN CONDURATEANU
12 Ian 2018

Graniţa dintre dragoste şi ură este fragilă, ea se trece rapid de către unii înfierbântaţi şi cu paşaport, şi fără. După ce s-au iubit năprasnic, cu alinturi şi vorbe mieroase, când s-a “desumflat” amorul, când şi-a făcut apariţia despărţirea, vechii amorezi se înjură, se duşmănesc, îşi fac şicane, mai grav, cenzurează şi vizitarea copiilor după divorţ. Alţii însă adoptă o poziţie civilizată, de domni, păstrează nişte relaţii minime de bună ziua, nu se uită chiondărâş la noii parteneri de viaţă ai “foştilor”. Un exemplu de despărţire cu tunete şi fulgere şi duşmănie ani lungi a avut în prim-plan cuplul de mari vedete ale folclorului Ion Dolănescu şi Maria Ciobanu. Publicul s-a bucurat când idolii lor din cântul popular, îndrăgiţii Ion Dolănescu şi Maria Ciobanu, au început iubirea lor. Dar două firi vulcanice nu prea încăpeau în acelaşi cuib şi despărţirea a fost un veritabil tsunami. Dolănescu nu i-a permis Mariei să-şi viziteze fiul, dar până la urmă, fiul Ionuţ a izbutit să-i împace, punând la cale chiar un concert în care au cântat alături toţi trei. Un alt exemplu din teritoriul acceptării cu civilizaţie a destrămării cuplului l-au dat Andreea Marin şi Ştefan Bănică junior, nu s-au mai înţeles, dar nu s-au bârfit, nu s-au împroşcat cu vorbe contondente şi divorţul nu a traumatizat grav sufletul fetiţei lor. O destrămare a căsătoriei dintre Stela Popescu şi regizorul Dan Puican nu a stârnit ură, ba mai mult, s-a transformat într-o prietenie între Stela şi vechiul soţ, alături de noua nevastă, medic, în aşa fel încât Stela era des invitată la masă de către fostul soţ şi actuala soţie. De altfel, Dan Puican a distribuit-o pe Stela Popescu (cea care l-a înlocuit în căsătorie) în piesele de la Teatrul Radiofonic regizate de el. Scriitorul Eugen Barbu a luat-o în căsătorie pe Marga Barbu, actriţa, după ce aceasta fusese căsătorită cu actorul Constantin Codrescu. Nu numai că Barbu nu a nutrit sentimente de antipatie faţă de fostul soţ al Margăi, ba mai mult, Codrescu a jucat în filmele istorice după scenariul lui Eugen Barbu. Irina Petrescu a avut o relaţie lungă cu mai tânărul Adrian Pintea şi nu i-a purtat ranchiună când acesta s-a căsătorit cu juna studentă la medicină şi bioenergoteraupeut Lavinia Tatomir.

 

 

Ultima oră
Alte titluri din: Editoriale
Actori navetişti între poarta lui Sfântu Petru şi sufletele românilor Actori navetişti între poarta lui Sfântu Petru şi sufletele românilor
Dinu C. Giurescu a scris istoria si a trait istoria Dinu C. Giurescu a scris istoria si a trait istoria
Mai multe titluri din: Editoriale
Antena3.ro Părintele Arsenie Papacioc: Cel mai mare păcat pe care îl fac oamenii când merg la mare
Libertatea.ro 'Am făcut sex în depozit. Când am ieșit, soțul meu tocmai intra'
A1.ro Un nou caz de pedofilie zguduie România! Un tânăr din Buzău care a abordat un băiat de 12 ani: „Este blonduţ, 1.70, şi are o aluniţă în barbă!”
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?