x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Victor Rebengiuc, decorat cu „Steaua României”

Victor Rebengiuc, decorat cu „Steaua României”

de Monica Cosac    |    19 Oct 2017   •   08:00
Victor Rebengiuc, decorat cu „Steaua României”
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele Klaus Iohannis i-a conferit, ieri, actorului Victor Rebengiuc Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni. Şeful statului Preşedintele i-a spus maestrului Rebengiuc că a dovedit, în numeroase rânduri, că vede şi că apără - mai clar şi mai bine ca mulţi alţii – „valorile pe care construim parcursul european al ţării noastră.

„De peste şase decenii, activitatea dvs se împleteşte cu bucuriile şi cu tristeţile românilor, cu speranţele şi cu aspiraţiile românilor. (...) Prin personajele cărora le-aţi dat viaţă aţi fost şi veţi rămâne un artist devotat spiritului umanist, liber şi tolerant. Aţi dovedit în numeroase rânduri că vedeţi şi că apăraţi mai clar şi mai bine ca mulţi alţii valorile pe care construim parcursul european al ţării noastre”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, la ceremonie.

Şeful statului a amintit că se va deschide Festivalul Naţional de Teatru, care în acest an îi este dedicat lui Victor Rebengiuc şi care a primit patronajul Preşedinţiei.

Rebengiuc i-a mulţumit preşedintelui Iohannis pentru distincţie şi a elogiat personalităţile teatrului şi cinematografiei româneşti care au contribuit la formarea sa ca actor: profesorii Laura Buzescu şi Lucia Sturdza Bulandra, regizorii Liviu Ciulei, Lucian Pintilie, Silviu Purcărete, Dan Mugur, actorii Amza Pellea, Silvia Popovici, Gina Patrichi, Dumitru Rucăreanu şi Sanda Toma. „Sunt şi ei în această decoraţie şi vă mulţumesc şi în numele lor”, a spus actorul.

 

×
Subiecte în articol: victor rebengiuc