x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Festivalul de muzică "Rock am Ring" din Nürburgring va fi reluat

Festivalul de muzică "Rock am Ring" din Nürburgring va fi reluat

03 Iun 2017   •   16:40
Festivalul de muzică "Rock am Ring" din Nürburgring va fi reluat

Festivalul de muzică "Rock am Ring" din Nürburgring, Germania, urmează să fie reluat sâmbătă după ce poliţia a suspendat evenimentul în seara precedentă din cauza unei potenţiale "ameninţări teroriste", a anunţat pe Twitter poliţia din oraşul Koblenz, informează DPA. 

Poliţia a confirmat că cercetările s-au încheiat şi că suspiciunile privind un pericol terorist nu au fost confirmate. 

Anunţul privind continuarea festivalului, cel mai important de acest gen din Germania, a fost confirmat şi de organizatori pe site-ul lor de internet, conform France Presse. 

Cel mai faimos festival de rock din Germania, care se desfăşoară în Complexul de motorsport Nürburgring, pe celebrul circuit automobilistic, ar urma să atragă aproximativ 90.000 de fani ai muzicii în acest weekend prelungit. 

Poliţia a precizat că securitatea fusese deja întărită în urma atentatului comis la 22 mai la Manchester după un concert al cântăreţei pop americane Ariana Grande, cu "1.200" de persoane desfăşurate suplimentar în apropierea locului desfăşurării evenimentului.

Autorităţile germane sunt în stare de alertă ridicată din cauza ameninţării islamiste din Germania, în special de la atentatul cu vehicul berbec din decembrie anul trecut într-o piaţă de Crăciun la Berlin, revendicat de grupul Statul Islamic (SI) şi soldat cu 12 morţi . SI a mai revendicat în 2016 un atac la Hamburg (nord), un atentat cu bombă la Ansbach (sud), soldat cu 15 răniţi şi uciderea agresorului, precum şi un atac cu toporul într-un tren în Bavaria (cinci răniţi), al cărui autor a fost împuşcat mortal de poliţie. Cele trei atacuri au fost comise de solicitanţi de azil - un tunisian, un sirian şi un afgan, sosiţi în Germania în timpul crizei migratorii din 2015. 

Mişcările islamiste potenţial violente au luat amploare în această ţară în ultimii doi ani. Serviciile de informaţii interne estimează la aproximativ 10.000 numărul islamiştilor radicali din Germania, dintre care 1.600 suspectaţi că pot recurge la violenţă, relatează AFP. AGERPRES

×