x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica 'Despacito', prima piesă "latino" devenită nr. 1 pe Spotify

'Despacito', prima piesă "latino" devenită nr. 1 pe Spotify

27 Apr 2017   •   20:50
'Despacito', prima piesă "latino" devenită nr. 1 pe Spotify

'Despacito', hitul cântăreţului portorican Luis Fonsi, a devenit prima piesă "latino" în limba spaniolă care se clasează pe primul loc în lista celor mai ascultate piese difuzate de Spotify, principală platformă audio 'streaming' din lume, relatează joi EFE. 

"Sunt foarte emoţionat de această ştire. Simt că este un mare succes pentru muzica latino, ca un cântec în limba spaniolă să devină nr. 1", a subliniat Fonsi în declaraţii acordate presei. 

Mai concret, potrivit Spotify, succesul se datorează recentei remixări a piesei şi cooptării vedetei pop Justin Bieber, care cântă noua versiune alături de cantautorul Luis Fonsi şi de compatriotul său Daddy Yankee. 

Potrivit acestor date, noua versiune a 'Despacito' este ascultată în ţări ca SUA, Suedia şi Norvegia, iar cântecul face parte din 'Top 20' al cel puţin 14 ţări nevorbitoare de limbă spaniolă. 

De asemenea, versiunea originală ocupă locul 10 în lista globală a celor mai ascultate piese, cu peste 327 de milioane de accesări, în condiţiile în care în urmă cu câteva săptămâni piesa a urcat până pe locul 3. 

Luis Fonsi a anunţat că turneul său mondial 'Love and Dance Tour' va ajunge în iulie în Spania, după care va continua în august în Argentina şi în octombrie în Chile.AGERPRES

×