x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Delia, despre ritualul său atunci când compune un cântec nou: ”Am scris multe piese într-un soi de terapie”

Delia, despre ritualul său atunci când compune un cântec nou: ”Am scris multe piese într-un soi de terapie”

12 Oct 2017   •   17:01
Delia, despre ritualul său atunci când compune un cântec nou: ”Am scris multe piese într-un soi de terapie”

Multe dintre versurile compuse de Delia și fredonate în ultimii ani de o mulțime de români au fost inspirate din experiențe cât se poate de personale, după cum chiar jurata „X Factor” povestește.

Artista a mărturisit că melodiile sale devenite hituri au luat naștere printr-un ritual în care se regăsesc, invariabil, aceleași elemente. ”Muzica este terapie, e o vindecare. Eu am scris multe piese într-un soi de terapie. Eu, un pix, o foaie și un pian”, a explicat jurata X Factor.

Într-un astfel de moment creativ, au apărut melodii devenite celebre, precum ”Verde împărat” sau ”Cine m-a făcut om mare” și, după cum spune Delia, multe dintre ele au ieșit la iveală dintr-o suflare. ”În momentul în care îmi vine inspirația, îmi ia cam o oră să pun totul într-o formă, apoi totul ține de detalii!”, a povestit Delia.

Cât despre versuri, unele au o semnificație aparte pentru artistă. ”Au ieșit la iveală multe lucruri pe care le-am simțit de-a lungul vieții, mai ales de-a lungul copilăriei. E foarte plăcut să stai să scotocești prin sertarele cu amintiri și să pui pe hârtie niște lucruri nespuse atunci când erai mic și nu te băga nimeni în seamă”, a mai spus Delia, care în curând va lansa și videoclipul piesei ”Verde împărat”.

×
Subiecte în articol: Delia X Factor