Ploaie de filme româneşti la Berlin

07 Feb 2018

La Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, România participă la aproape toate secţiunile importante. La secţiunea principală a festivalului intrăm în competiţie cu lungmetrajul „ Nu mă atinge-mă” /„ Touch me not”, filmul de debut al regizoarei Adina Pintilie. În cadrul acestei secţiuni vor fi proiectate 24 de filme, dintre care 19 vor concura pentru Ursul de Aur şi Urşii de Argint. 

La secţiunea Panorama avem selectat  filmul „ Lemonade”/ „ Luna de miere”,  în regia Ioanei Uricaru.

Documentarul regizorului Corneliu Porumboiu, „ Fotbal infinit”/ „ Infinite Football”, se află între cele 44 de filme din cadrul secţiunii Forum, în timp ce la secţiunea Generation Kplus, din care fac parte filme de lung şi scurtmetraj dedicate copiilor şi tinerilor, au fost selectate două producţii româneşti: „ De Natura” (r. Lucile Hadzihalilovic) şi „Trois reves de jeneusse” (r. Valerie Mrejen şi Bertrand Schefer).


La Berlinale Talents România are selectaţi patru participanţi: Alina Grigore (scenarist, regizor, actriţă), Ioan Antoci (scenarist, regizor), Flavia Dima (critic de film, jurnalist) şi Mihaela Popescu (regizor, editor). 

 

Ultima oră
Alte titluri din: Film
Angelina Jolie este atât de slabă încât suscită îngrijorare Angelina Jolie este atât de slabă încât suscită îngrijorare
VIDEO - Black Panther, primul film cu supereroi de culoare, a ajuns în fruntea box-office-ului american VIDEO - Black Panther, primul film cu supereroi de culoare, a ajuns în fruntea box-office-ului american
Mai multe titluri din: Film
Antena3.ro S-au cunoscut intr-un bordel, s-au casatorit si erau fericiti pana cand totul s-a aflat! Un instalator a intrat in casa lor si a descoperit nenorocirea - Ce ii facuse sotul femeii e de domeniul SF
Libertatea.ro Traian Băsescu urmează să devină din nou bunic. Mesajul transmis de fostul președinte
A1.ro "Actorul Sylvester Stallone a murit!" Adevărul despre știrea care face înconjurul lumii
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?