x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Javier Bardem şi Penelope Cruz, nominalizaţi la premiile Goya pentru un film despre Pablo Escobar

Javier Bardem şi Penelope Cruz, nominalizaţi la premiile Goya pentru un film despre Pablo Escobar

14 Dec 2017   •   18:49
Javier Bardem şi Penelope Cruz, nominalizaţi la premiile Goya pentru un film despre Pablo Escobar

Actorii Javier Bardem şi Penélope Cruz au fost nominalizaţi la premiile Goya, prestigioasele trofee ale cinematografiei spaniole, pentru filmul 'Loving Pablo', care prezintă relaţia dintre traficantul de droguri Pablo Escobar (1949-1993) şi ziarista Virginia Vallejo, relatează EFE. 

"Tocmai am aflat vestea nominalizării la premiile Goya pentru 'Loving Pablo', iar ochii mi s-au umplut de lacrimi", spune Penelope Cruz într-un comunicat difuzat de compania de distribuţie Filmax. 

Ea a ţinut să evidenţieze munca "fiecărui membru al echipei, din toate departamentele" la realizarea acest proiect, dedicându-le cea de-a 11-a sa nominalizare la premiile Goya. Actriţa a câştigat de trei ori premiile Goya. 

Penelope Cruz le va avea ca rivale, la categoria ''cea mai bună actriţă'', pe Maribel Verdú ('Abracadabra'), Nathalie Poza ('No sé decir adiós') şi Emily Mortimer ('La librería'). 

La rândul său, Javier Bardem, care este soţul lui Cruz, s-a declarat "profund recunoscător sprijinului şi atenţiei de care s-a bucurat din partea colegilor" la participarea sa la acest film, care îi aduce cea de-a noua nominalizare a carierei sale, dintre care cinci s-au materializat în victorii. 

Alături de Bardem, Javier Gutiérrez ('El autor'), Andrés Gertrúdix ('Morir') şi Antonio de la Torre ('Abracadabra') aspiră, de asemenea, la premiul Goya pentru ''cel mai bun actor''. 

Bazat pe cartea autobiografică 'Amando a Pablo, odiando a Escobar', a ziaristei Virginia Vallejo, filmul, în regia lui León de Aranoa, a fost prezentat în afara competiţiei la Festivalul de film de la Veneţia de anul acesta şi a fost turnat în Columbia. 

Filmul doreşte să arăte "nebunia pe care a reprezentat-o, pentru Columbia anilor '80, povestea lui Pablo Escobar', după cum a explicat León de Aranoa la Veneţia. 

Vorbit în engleză - la cererea producătorilor -, dar cu accent columbian, filmul îşi propune să facă povestea cât mai reală şi să reamintească spectatorilor că faptele s-au petrecut aici şi au afectat profund Columbia, a subliniat el. 

Gala premiilor cinematografiei spaniole va avea loc la 3 februarie la Madrid, iar actriţa spaniolă Marisa Paredes, protagonista emblematică a multor filme ale lui Pedro Almodovar precum 'Todo sobre mi madre', 'Tacones lejanos', sau 'La flor de mi secreto', va fi recompensată cu un Goya pentru întreaga carieră.

AGERPRES

×