x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Documentar despre Ed Sheeran, prezentat în premieră la Berlinală

Documentar despre Ed Sheeran, prezentat în premieră la Berlinală

24 Feb 2018   •   17:10
Documentar despre Ed Sheeran, prezentat în premieră la Berlinală

Cântăreţul britanic Ed Sheeran a spus vineri, cu prilejul premierei unui documentar despre procesul său creativ în cadrul Berlinalei, că cel mai greu lucru, atunci când compune muzică, este să se gândească la versuri care nu au mai fost scrise înainte, relatează Reuters. 

Filmul, intitulat ''Songwriter'', a fost regizat de vărul cântăreţului, Murray Cummings, şi documentează procesul de creaţie al artistului premiat cu Grammy în timp ce călătoreşte în Statele Unite şi Anglia, compune melodii la laptop, fredonează în grădină sau înregistrează în studio. 

Acest portret detaliat al cântăreţului, desemnat cel mai ascultat artist pe Spotify în 2017, include filmări cu el cântând în timp ce traversează Atlanticul pe vaporul Queen Mary 2, când se întoarce la liceu ca să-şi revadă profesorul sau când vorbeşte cu tatăl său despre muzică. 

''Cred că cel mai dificil lucru atunci când scrii un cântec este să găseşti o frază pe care n-ai mai auzit-o înainte pentru că sunt multe cântece care spun ceva de genul 'Te iubesc, draga mea, sunt înnebunit după tine, mi-e dor de tine''', a spus Sheeran în cadrul unei conferinţe de presă. 

Artistul a declarat că a învăţat să nu se forţeze atunci când face eforturi să scrie şi nu crede că există blocajul scriitorului. 

''Când nu pot scrie un cântec, pun chitara deoparte şi fac altceva timp de două săptămâni după care revin şi atunci reuşesc să compun cântecul '', a declarat muzicianul de 27 de ani. 

''Aşa cum mă simt acum cred că aş putea scrie cântece la nesfârşit, vor începe însă să fie despre lucruri destul de banale deoarece viaţa mea devine din ce în ce mai calmă''. 

Sheeran spune că i-a plăcut documentarul pentru că arată cum este compus un cântec de la început până la sfârşit, nu doar cum este înregistrat un album. 

''Îmi place că Murray a găsit o nişă care nu a mai fost exploatată. Este greu de găsit ceva care nu a mai fost făcut într-un film despre muzică'', a spus Sheeran. 

Artistul, care a spus că plănuieşte să facă un film anul viitor în care să nu se mai joace pe sine, a enumerat ''Goodfellas'', ''Cool Runnings'' şi ''Love Actually'' printre filmele sale favorite. 

Cummings a declarat pentru Reuters că documentarul va oferi fanilor şansa de a pătrunde în lumea lui Sheeran în afara scenei. 

''Când e singur, e foarte relaxat şi calm. Vor afla cum este cu adevărat pentru că acest film îl arată aşa cum îl văd eu în fiecare zi'', a spus Cummings. AGERPRES

×