x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Brigitte Bardot le critică pe actriţele care încearcă să seducă pentru a obţine un rol

Brigitte Bardot le critică pe actriţele care încearcă să seducă pentru a obţine un rol

17 Ian 2018   •   22:00

Fosta actriţă franceză Brigitte Bardot consideră că denunţarea hărţuirilor sexuale de către actriţe este ''în cele mai multe cazuri, ipocrită, ridicolă, banală'' şi le critică pe cele care încearcă să seducă pentru a obţine un rol, informează France Presse.

Într-un interviu publicat miercuri pe site-ul publicaţiei Paris Match, emblematica actriţă acum în vârstă de 83 de ani, devenită star în anii 1950 când fizicul său i-a adus titlul de sex simbol, susţine că "nu a fost niciodată victimă a hărţuirii sexuale".

Întrebată despre denunţarea hărţuirilor sexuale, ea a răspuns: ''În ceea ce le priveşte pe actriţe, şi nu femeile în general, este, în cele mai multe cazuri, ipocrită, ridicolă, banală. Aceasta ia locul unor teme importante care ar putea fi discutate", estimează Brigitte Bardot, care a renunţat la cariera cinematografică în 1973 pentru a se dedica bunăstării animalelor.

"Sunt multe actriţe care se poartă ispititor cu producătorii pentru a obţine un rol. Apoi, pentru a vorbi despre ele, vin să spună că sunt hărţuite. ... În realitate, mai degrabă decât să se întoarcă în favoarea lor, le pătează reputaţia", spune protagonista din ''Et Dieu... créa la femme" (Şi Dumnezeu... a creat femeia) , filmul lui Roger Vadim din 1956.

O sută de femei, printre care compatrioata lui BB Catherine Deneuve, au semnat la 9 ianuarie un articol apărut în ziarul Le Monde în care ''apără'' libertatea bărbaţilor de ''deranja'' şi se opun ''campaniei de denunţuri'' apărute după cazul Weinstein, o luare de poziţie opusă reacţiilor exprimate până acum în acest scandal, aminteşte AFP.AGERPRES

×
Subiecte în articol: brigitte bardot