x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump îl numește „mincinos” pe James Comey

Donald Trump îl numește „mincinos” pe James Comey

13 Apr 2018   •   16:32
Donald Trump îl numește „mincinos” pe James Comey

Preşedintele american Donald Trump l-a numit vineri 'mincinos' pe James Comey, pe care l-a destituit în mai 2017 de la conducerea Biroului Federal de Investigaţii (FBI) şi care va publica săptămâna viitoare o carte în care îl critică dur pe actualul lider de la Casa Albă, transmit AFP şi dpa. 

''James Comey a organizat scurgeri de informaţii şi este un mincinos dovedit'', a scris pe Twitter preşedintele Trump. 

''Practic toată lumea la Washington a fost de părere că el (James Comey) trebuie să fie concediat pentru treaba îngrozitoare pe care a făcut-o. El a scurs informaţii CLASIFICATE, pentru care trebuie să fie urmărit penal. A minţit Congresul sub JURĂMÂNT'', a adăugat liderul american pe Twitter. 

''El este o bilă de noroi slabă şi falsă care a fost, aşa cum timpul a demonstrat, un director al FBI groaznic. Gestionarea cazului coruptei Hillary Clinton şi evenimentele conexe vor rămâne în istorie drept cea mai proastă 'muncă de mântuială' din istorie. Am avut marea onoare de a-l concedia pe James Comey!'', a continuat Donald Trump. 

Fragmente din cartea scrisă de Comey, intitulată 'A Higher Loyalty: Truth, Lies and Leadership', îl descriu pe Donald Trump drept o persoană 'detaşată de adevăr şi de valorile instituţionale', 'condusă de ego' şi care 'pretinde loialitate personală'. 

Într-o audiere extraordinară în Senatul american, James Comey a evocat presiunile venite dinspre Casa Albă, faptul că Trump i-a cerut 'loialitate' şi că acesta i-a solicitat abandonarea unei piste a anchetei cu privire la generalul Michael Flynn, consilierul pentru securitate naţională, forţat să demisioneze.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump James Comey a higher loyalty