x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte “Consumatorul de Suflete”: debutul editorial al lui Codin Maticiuc

“Consumatorul de Suflete”: debutul editorial al lui Codin Maticiuc

22 Sep 2014   •   16:22
“Consumatorul de Suflete”: debutul editorial al lui Codin Maticiuc

Editura All a lansat pe piaţă volumul lui Codin Maticiuc “Consumatorul de Suflete”, volum care face parte din deja celebra “Lista a lui Alex Ştefănescu”. "Codin Maticiuc este imediat recognoscibil prin stilul său decis-bărbătesc şi printr-un patetism de om puternic, dar vulnerabil afectiv, ca Marele Gatsby, al lui F. Scott Fitzgerald”, scrie Alex Ştefănescu.

“Naratorul romanului, care este autorul însuşi sau un alter-ego al său, foloseşte cuvinte licenţioase dintr-un fel de furie lingvistică, exhibându-şi lipsa de curtoazie faţă de cititor. Tot el descrie fugitiv cele mai exotice locuri de pe planetă – plaje, cluburi, cazinouri, baruri de noapte – pe care le frecventează în căutare de victime pentru actele sale de vampirism sufletesc. Ni se oferă un spectacol pitoresc şi captivant, o panoramă a cosmopolitismului, care ne cucereşte. Ne întrebăm dacă nu cumva autorul este un scriitor sub acoperire, infiltrat în lumea milionarilor dornici de petreceri excentrice. Prea ştie să vadă ceea ce pentru alţii trece neobservat. Prea ştie să descrie expresiv  personaje şi situaţii greu de descris. Şi, mai ales, prea se simte vinovat de provocarea unor suferinţe chiar în clipa când declară că îşi procură o plăcere perversă provocându-le. Îl vedem, parcă, pe Satana lepădându-se de Satana! Din această autonegare provine dramatismul întregii naraţiuni."

Codin Bogdan Maticiuc s-a născut la 5 octombrie 1980, are studii de drept şi se ocupă de afaceri. În 2013 şi-a înfiinţat  propria companie de producţie de film, Watch Me Productions, şi în acelaşi an a produs primul film: Deja Vu, în regia lui Dan Chişu. De asemenea, este coproducătorul filmelor Bucureşti Non-Stop (2014) şi YouTube Bazar (2015). Consumatorul de Suflete reprezintă debutul său editorial.

×