5 ARME ingenioase și neobișnuite, folosite de-a lungul istoriei, despre care foarte puțini oameni au aflat (galerie FOTO)

10 Oct 2017

Istoria omenirii este marcată de războie care au lăsat în urmă orori greu de descris în cuvinte. Cruzimea face parte din om, iar scopul meschin de a ne omorî între noi a existat dintotdeauna și a fost factorul declanșator al marilor dezastre care au marcat istoria omenirii.

Din ingeniozitate sau din nevoia de a se apăra, oamenii au găsit de-a lungul timpului, nenumărate căi de a-și manifesta agresivitatea față de dușmani cu ajutorul armelor.

Pe lângă armele convenționale, cu care suntem familiarizați, istoria a consemnat existența câtorva arme ingenioase, despre care foarte puțini am auzit până acum.
Iată câteva dintre aceste instrumente criminale:

1. Focul grecesc

Folosirea focului în scopuri militare este la fel de veche ca şi arta războiului. Însă focul grecesc a reprezentat o armă specială, care a asigurat rețeta succesului atunci când grecii bizantini lansau atacuri împotriva navelor arabe. Rețeta succesului acestei teribile arme este un secret foarte bine păzit de secole.

Focul grecesc era o armă incendiară, produsă de calitățile napalmului din epoca noastră, folosit de bizantinii din evul mediu. Odată aprins nu mai putea fi stins decât cu urină sau nisip.

Lansarea a focului se făcea printr-un sistem de conducte care porneau din vârful catargului corăbiei bizantine și se proiecta pe nava dușmană prin ajutajul aflat pe ornamentul din prora corăbiei (femeie sau balaur).

Folosit cu efect devastator împotriva asediilor arabe, focul grecesc a fost întrebuinţat atât în Reconquista bizantină din secolele IX-X, cât şi în asigurarea frontierelor împotriva bulgarilor (970-971), a ruşilor (941, respectiv 1043), dar şi pentru înăbuşirea revoltelor interne.

2. Umbrela bulgărească

Umbrela bulgărească este o armă secretă din lumea spionajului, proiectată de KGB. Această armă ciudată a devenit cunoscută în toată lumea..................

Citește continuarea AICI

 

Ultima oră
Pe aceeasi temă
Superlativele mapamondului. Skygarden-ul asiatic, podul transformat de un primar ambiţios într-o minunată grădină suspendată Superlativele mapamondului. Skygarden-ul asiatic, podul transformat de un primar ambiţios într-o minunată grădină suspendată
Superlativele mapamondului. Cel mai UMED loc de pe Terra (VIDEO) Superlativele mapamondului. Cel mai UMED loc de pe Terra (VIDEO)
Alte titluri din: Carte
Castigatorii cartii "Jurnalul diavolului", de Robert Wittmann şi David Kinney Castigatorii cartii "Jurnalul diavolului", de Robert Wittmann şi David Kinney
"Apa de aur", înşelătoria ingenioasă a escrocilor din vechiul București "Apa de aur", înşelătoria ingenioasă a escrocilor din vechiul București
Mai multe titluri din: Carte
Antena3.ro Mihai Voropchievici, horoscopul runelor pentru 22-28 octombrie
Libertatea.ro Descoperire șocantă la rădăcina unui copac doborât de furtună. Era acolo de 900 de ani
A1.ro Lovitură pentru toți românii care au termopane și centrală în case. Legea îi obligă să aplice câteva modificări. Dacă nu acceptă, rămân fără gaze
IncomeMagazine.ro ATENTIE! Se prabuseste statia ORBITALA chineza Tiangong-1!