x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Deutsche Bank va concedia 10% din forţa sa de muncă

Deutsche Bank va concedia 10% din forţa sa de muncă

24 Mai 2018   •   06:58
Deutsche Bank va concedia 10% din forţa sa de muncă

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, intenţionează să concedieze 10.000 de angajaţi, sau aproximativ 10% din forţa sa de muncă pe plan global, ca parte a eforturilor de reducere a costurilor, scrie Wall Street Journal (WSJ).

 

Reducerile de personal se vor extinde în 2019, a precizat WSJ, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. La randul sau, Bloomberg News a anunţat că divizia de investiţii în acţiuni a grupului bancar german vrea să se retragă dintr-o serie de pieţe importante.

Conform Bloomberg, care face, de asemenea, referire la surse lasate neidentificate, Deutsche Bank îşi va reduce semnificativ prezenţa în SUA, restrangandu-si, totodata, activităţile în Europa Centrală, Orientul Mijlociu şi Africa. Reprezentanţii Deutsche Bank nu au comentat informaţia.

Recent, Deutsche Bank a avertizat că, în 2018, costurile sale vor creşte, ca urmare a întârzierilor apărute în vânzarea unor active, dar, în paralel, a anunţat că a plătit în anul 2017 bonusuri în valoare de aproape 2,3 miliarde euro, de patru ori mai mari decât în 2016, chiar dacă cel mai mare grup bancar german a înregistrat pierderi pentru al treilea an consecutiv. AGERPRES

×