x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Cursuri de calificare profesională pentru șomeri

Cursuri de calificare profesională pentru șomeri

21 Noi 2017   •   15:16
Cursuri de calificare profesională pentru șomeri

Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă din judeţul Botoşani organizează cursuri de calificare în diferite meserii cerute de agenţii economici din zonele rurale. Majoritatea cursanţilor au fost selectaţi din rândul beneficiarilor de venit minim garantat, cărora edilii refuză să le mai acorde ajutoare sociale deoarece sunt apţi de muncă.

Sunt peste 6000 de şomeri în judeţul Botoşani şi alte câteva mii de persoane care nu muncesc şi nici nu sunt luate în vreo evidenţă. Lenea este însă descurajată în mediul rural chiar de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Instituţia organizează cursuri de calificare în diferite meserii cerute de agenţii economici din zone.

Teodor Dimitriu, directorul AJOFM: "Salariaţii Agenţiei Judeţene se deplasează zilnic în teritoriu. Noi am fi făcut orice curs, şi de dulgher, şi de croitori, dar nu avem în primul rând săli de clasă; în al doilea rând, nu avem specialişti."

La ţară poate părea o glumă bună, dar diploma obţinută, spune primarul Ion Butnariu, îi va ajuta pe localnici în primul rând să acceseze fonduri şi în plus vor fi avantajaţi dacă vor dori să lucreze pe ogoarele Uniunii Europene. "Nu ne putem duce fără diplomă în grădină. Nu ne primeşte sapa". "Uite că...............

Citește mai departe AICI

×