Cursuri de calificare profesională pentru șomeri

21 Noi 2017

Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă din judeţul Botoşani organizează cursuri de calificare în diferite meserii cerute de agenţii economici din zonele rurale. Majoritatea cursanţilor au fost selectaţi din rândul beneficiarilor de venit minim garantat, cărora edilii refuză să le mai acorde ajutoare sociale deoarece sunt apţi de muncă.

Sunt peste 6000 de şomeri în judeţul Botoşani şi alte câteva mii de persoane care nu muncesc şi nici nu sunt luate în vreo evidenţă. Lenea este însă descurajată în mediul rural chiar de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Instituţia organizează cursuri de calificare în diferite meserii cerute de agenţii economici din zone.

Teodor Dimitriu, directorul AJOFM: "Salariaţii Agenţiei Judeţene se deplasează zilnic în teritoriu. Noi am fi făcut orice curs, şi de dulgher, şi de croitori, dar nu avem în primul rând săli de clasă; în al doilea rând, nu avem specialişti."

La ţară poate părea o glumă bună, dar diploma obţinută, spune primarul Ion Butnariu, îi va ajuta pe localnici în primul rând să acceseze fonduri şi în plus vor fi avantajaţi dacă vor dori să lucreze pe ogoarele Uniunii Europene. "Nu ne putem duce fără diplomă în grădină. Nu ne primeşte sapa". "Uite că...............

Citește mai departe AICI

Ultima oră
Alte titluri din: Piata muncii
Cum isi protejeaza Finlanda cetatenii nevoiasi Cum isi protejeaza Finlanda cetatenii nevoiasi
Românii din străinătate au trimis acasă 4,9 miliarde de dolari Românii din străinătate au trimis acasă 4,9 miliarde de dolari
Mai multe titluri din: Piata muncii
Antena3.ro Părintele Arsenie Papacioc: Cel mai mare păcat pe care îl fac oamenii când merg la mare
Libertatea.ro 'Am făcut sex în depozit. Când am ieșit, soțul meu tocmai intra'
A1.ro Un nou caz de pedofilie zguduie România! Un tânăr din Buzău care a abordat un băiat de 12 ani: „Este blonduţ, 1.70, şi are o aluniţă în barbă!”
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?