x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Wizz Air investeşte două miliarde dolari, inclusiv în România

Wizz Air investeşte două miliarde dolari, inclusiv în România

13 Mar 2018   •   12:24
Wizz Air investeşte două miliarde dolari, inclusiv în România

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, a lansat marţi cea mai mare creştere a operaţiunilor din istoria companiei, în întreaga reţea, investiţia în expansiune fiind de peste două miliarde dolari la 11 baze din România şi alte şase state - Marea Britanie, Austria, Polonia, Ucraina, Ungaria şi Georgia.

 

În următoarele 17 săptămâni, 21 de aeronave vor fi alocate bazelor sale din Europa, sprijinind suplimentarea a 700 de zboruri săptămânale şi începerea a 70 de noi rute, precizează un comunicat al companiei. Patru destinaţii noi - Atena, Tallinn, Harkov, Viena - vor fi inaugurate până la jumătatea lunii iulie, odată cu deschiderea unei noi baze vest - europene în capitala austriacă.

Cu ocazia lansării expansiunii operaţionale, Wizz oferă 20% reducere pentru toate zborurile programate până la 31 mai, pentru rezervările efectuate marţi, 13 martie, până la miezul nopţii. Wizz Air îşi începe expansiunea din 2018 în această săptămână, cu sosirea unui nou nou Airbus A320, a 11-a aeronavă alocată bazei din capitala Ungariei, care coincide cu lansarea unei noi rute spre Stavanger, Norvegia.

"Astăzi începem cea mai mare fază de expansiune de până acum din istoria Wizz. Compania îşi menţine angajamentul de a face călătoria cu avionul mai accesibilă pentru mai mulţi oameni decât oricând, oferind cele mai mici preţuri posibile prin modelul său de afaceri ultra low cost. Din ce în ce mai mulţi clienţi aleg să zboare cu Wizz Air în fiecare an, bucurându-se de conectivitatea reţelei extinse de rute a companiei noastre formată acum din peste 600 de rute către 145 de destinaţii din 44 de ţări. Cele 70 de noi rute care vor începe în următoarele 17 săptămâni vor contribui şi ele la oportunităţile de călătorie disponibile oferite de Wizz Air", a declarat Owain Jones, Chief Corporate Officer la Wizz Air.

Wizz Air operează o flotă de 90 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 600 de rute de la 28 de baze, ce asigură conexiunea între 145 de destinaţii din 44 de ţări. AGERPRES

×
Subiecte în articol: wizz air Investitii romania extindere