Vodafone vrea sa cumpere active de la Liberty Global

03 Feb 2018

Compania britanică de telefonie mobilă Vodafone a anunţat negociaza cu Liberty Global, deţinătorul UPC, pentru achiziţionarea unor active detinute in Europa de operatorul de cablu.

 

Nu este vorba de o combinare a celor două firme, a subliniat compania britanică, in replica la un material din Financial Times (FT) si care, vineri, dupa aparitia lui, a antrenat o crestere a acţiunilor Vodafone cu 5,5% la Bursa de la Londra, în timp ce titlurile Liberty Global înregistrau un avans de 6,8%.

Financial Times scrie, printre altele, că firmele ar putea face un schimb de active în ţări europene, cum ar fi Marea Britanie şi Germania. Liberty deţine Virgin Media Marea Britanie, dar si gigantul european de cablu UPC, plus operaţiuni de telefonie fixă în câteva ţări europene.

Cele două companii au acceptat în 2016 să-şi combine operaţiunile din Olanda pentru a concura mai bine cu liderul de piaţă KPN. Vodafone şi Liberty Global vor crea o societate mixtă, care va oferi clienţilor olandezi un pachet mai competitiv, de televiziune, Internet şi telefonie mobilă.

În septembrie 2015, Vodafone anunţa că a încheiat discuţiile cu Liberty Global referitoare la posibilitatea unui schimb de active. Vodafone şi Liberty Global nu au precizat ce active ar fi putut fi schimbate, dar analiştii susţin că operatorul de telefonie ar putea fi interesat de subsidiara Liberty din Marea Britanie, Virgin Media, în timp ce principala atracţie pentru Liberty ar fi compania de cablu Vodafone din Germania.

Grupul britanic Vodafone, al doilea mare operator de telefonie mobilă din lume, este prezent şi pe piaţa din România. De asemenea, din grupul Liberty Global face parte şi firma olandeză UPC Holding, care deţine şi UPC România. AGERPRES

Ultima oră
Alte titluri din: Investitii
Arabia Saudita investeste 64 miliarde dolari in divertisment Arabia Saudita investeste 64 miliarde dolari in divertisment
OMV Petrom caută oportunităţi de extindere în Marea Neagră, Kazahstan şi Mediterana de Est OMV Petrom caută oportunităţi de extindere în Marea Neagră, Kazahstan şi Mediterana de Est
Mai multe titluri din: Investitii
Antena3.ro ANUNȚ TRIST în ROMÂNIA! Un NUME CELEBRU A MURIT! Mare păcat!
Libertatea.ro Adriana Bahmuțeanu, anunț bombă: 'Voi avea...'
A1.ro Detalii cumplite despre moartea Madalinei Manole! E pentru prima oară când se spune un adevăr dureros! „Nu a...”
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?