Fuziunea dintre ThyssenKrupp AG şi Tata Steel se amână

13 Apr 2018

Producătorul german de oţel ThyssenKrupp AG a anunţat joi că planurile sale de înfiinţare a unei societăţi mixte împreună cu gigantul indian Tata Steel Ltd vor suferi o întârziere, din cauza negocierilor în derulare dintre Tata şi angajaţii săi din Marea Britanie şi Olanda.

 

Consiliile de administraţie ale ambelor companii ar urma să decidă până la sfârşitul lunii iunie în privinţa societăţii mixte, a precizat Thyssenkrupp, adăugând că semnarea era planificată ulterior. Grupul anunţase anterior că semnarea acordului va avea loc la începutul lui 2018.

Tata Steel încă negociază acorduri cu angajaţii săi de la fabrica Port Talbot din Marea Britanie şi IJmuiden din Olanda, în timp ce Thyssenkrupp a obţinut acordul angajaţilor săi din Germania. În septembrie 2017, ThyssenKrupp AG şi Tata Steel au semnat un Memorandum de înţelegere (MoU) ce prevede combinarea operaţiunilor europene din domeniul oţelului într-o societate mixtă.

Acest proces va duce la reduceri anuale de costuri de 400 - 600 de milioane de euro (480 - 720 de milioane de dolari), iar în societatea mixtă se va renunţa la aproximativ 4.000 de angajaţi, aproximativ 8% din forţa de muncă, a informat grupul german Thyssenkrupp. Forţa de muncă a entităţii combinate este evaluată la 48.000 de salariaţi.

Acordul va crea al doilea mare producător de oţel din Europa, după ArcelorMittal. Sediul societăţii mixte, care se va numi Thyssenkrupp Tata Steel, va fi în Olanda. Tranzacţia ar urma să fie finalizată la începutul anului viitor şi va necesita aprobarea UE.

Grupul ThyssenKrupp este prezent şi în România prin toate cele cinci divizii ale sale, respectiv metalurgie, auto, ascensoare, bunuri industriale şi servicii.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, prezentă în peste 60 de ţări, în 19 dintre acestea având unităţi proprii de producţie. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi, Iaşi, Roman şi Hunedoara. AGERPRES

Ultima oră
Alte titluri din: Investitii
UE vrea să investească 20 miliarde de euro în roboti! UE vrea să investească 20 miliarde de euro în roboti!
UE vrea să investească 20 de miliarde de dolari în inteligența artificială UE vrea să investească 20 de miliarde de dolari în inteligența artificială
Mai multe titluri din: Investitii
Antena3.ro Ce făcea fata asta în pat, în fiecare noapte, până la ora 3 dimineaţa. Iubitul nu a mai suportat şi a părăsit-o!
Libertatea.ro Chef Cătălin Scărlătescu, la un pas de moarte
A1.ro Informația care a explodat: "Papa Francisc vrea să anuleze Biblia"
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?