x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Sfaturi pentru agricultori. Ferma de creșttere a porcilor Mangalița - cum poate să aducă profit

Sfaturi pentru agricultori. Ferma de creșttere a porcilor Mangalița - cum poate să aducă profit

12 Mai 2018   •   11:01
Sfaturi pentru agricultori. Ferma de creșttere a porcilor Mangalița - cum poate să aducă profit

Pe vremuri, Mangaliţa era specia de porc pe care o găseai în aproape orice gospodărie din Transilvania. Redescoperită, în ultimul deceniu, rasa Mangalița recâștigă teren în fermele specializate.

În trecut, lăcomia oamenilor i-a fost fatală. Pentru că este relativ mic şi nu are foarte multă grăsime, porcul tradiţional românesc a fost abandonat, în favoarea altor specii mai mari.

Dar odată ce recuperarea tradiţiilor a devenit o modă şi o afacere din care se fac bani frumoşi, gospodarii din Maramureş au redescoperit mangaliţa şi toate bunătăţile preparate din carnea sa.

Te-ar putea interesa si

Sparanghelul – o cultură profitabilă pe suprafeţe mici

VIDEO: Cele mai moderne utilaje folosite în agricultură

Pensiunile din Maramureș folosesc sărbătorile pascale şi ca o bună ocazie să promoveze produse din carnea porcului de Mangalița. Cam 30 de fermieri din judeţ au pariat pe revirimentul acestei rase din a cărei carne se obţin nişte cârnaţi speciali.

„Carnea de porc se taie, se condimentează, se lasă o zi la repaos, după care se toacă și se începe umplerea cârnaților. După care urmează trei zile de afumare”, explică Iustin Tîra, inginer în industria alimentară.

Ajungem însă și la întrebarea cea mai importantă: Cum poți face azi, din creșterea porcilor Mangalița, o activitate economică profitabilă?

Iată cum:

.........................

Citește mai departe AICI despre creșterea porcilor din rasa Mangalița

×