x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie SAPARD se modifica

SAPARD se modifica

09 Feb 2004   •   00:00

Banii s-ar putea acorda la inceputul lucrarilor.

Guvernul analizeaza posibilitatile de modificare ale programului SAPARD pentru a creste numarul de proiecte care pot fi finantate prin acest program. Astfel, ar putea fi anulat pragul de realizare a lucrarii la care se pot face primele plati. "Am stabilit ca ar fi bine daca pragul minim de 20 la suta, care initial a fost de 30 la suta, de lucrare realizata la care se fac primele plati ar fi anulat", a afirmat Valeriu Steriu (foto), secretar de stat in Ministerul Agriculturii. Guvernul roman poate modifica programul SAPARD cu acordul Uniunii Europene cu scopul de a atrage cat mai multe fonduri prin acest program.

COMUNICARE. O alta masura este inlesnirea comunicarii intre persoanele care depun proiecte si cei care le finanteaza. Pentru scurtarea perioadei de timp de la depunerea proiectului pana la analizarea acestuia, serviciul tehnic delegat al Ministerului Transporturilor, unde ajunge mai intai proiectul, ar putea fi preluat la Ministerul Agriculturii.

FINANTARE. Bancile ar trebui sa fie mai darnice in ceea ce priveste cofinantarea proiectelor SAPARD, a declarat Valeriu Steriu cu ocazia unei vizite in Dolj. In perioada urmatoare vor avea loc discutii la centru cu conducerile Bancii Comerciale Romane si BRD pentru a fi convinse sa "se implice mai activ".

×
Subiecte în articol: economic