Instabilitatea legislativă îi sperie pe oamenii de afaceri

Autor: ADRIAN STOICA
17 Apr 2018

Pentru mediul de afaceri din România cea mai mare problemă o reprezintă modificări dese ale Codului fiscal. Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), susţine că e mult mai ușor să deschizi o firmă în Estonia, decât în România.

”În primele trei luni din acest an, prin opt acte normative, au fost modificate/completate 120 de articole din Codul fiscal. Deci 1,3 modificări pe zi calendaristică, în condițiile în care la 1 ianuarie 2018 a intrat în vigoare și Ordonanța de Urgență nr. 79 din 8 noiembrie 2017, prin care alte 97 articole din Codul fiscal au fost modificate/completate”, a declarat ieri oficialul CNIPMMR. De asemenea, cadrul legislativ a fost major modificat, fiind adoptate 835 de acte normative, peste 45% din acestea afectând direct și semnificativ întreprinderile, inclusiv IMM-urile. În  primele două luni ale 2018 au crescut cu 74,21% numărul dizolvărilor (6.397 comparativ cu 3.672 în perioada similară din 2017), iar numărul insolvențelor a crescut cu 28,07%, în primele două luni (1.492 comparativ cu 1.165 în primele două luni din 2017).

Investitorii străini și autohtoni sunt speriați de această avalanșă a modificărilor fiscale și vedem și în datele statistice oficiale.

 

Ultima oră
Alte titluri din: Economia
Veste proastă pentru românii cu credite. ROBOR la trei luni, la cel mai mare nivel din ultimii trei ani şi jumătate Veste proastă pentru românii cu credite. ROBOR la trei luni, la cel mai mare nivel din ultimii trei ani şi jumătate
In România, procesul de insolventa, cel mai chinuitor din UE In România, procesul de insolventa, cel mai chinuitor din UE
Mai multe titluri din: Economia
Antena3.ro Pădurea care ascunde poarta Iadului se află în România. Ce ciudățenii se petrec în acest loc
Libertatea.ro Singurul lucru pe care Andra i l-a interzis lui Măruță. Nu are voie
A1.ro Profețiile cutremurătoare ale Babei Vanga pentru a doua jumătate a anului 2018. A prezis și data Apocalipsei
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?