x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Volkswagen, vânzări record în ianuarie

Volkswagen, vânzări record în ianuarie

17 Feb 2018   •   09:45
Volkswagen, vânzări record în ianuarie

Volkswagen AG a început 2018 cu un avans semnificativ al vânzărilor, datorită cererii solide pe plan global, a anunţat  grupul auto german. Producătorul a livrat aproape 900.000 de maşini şi vehicule comerciale în ianuarie, o creştere de 10,1% faţă de perioada similară din 2017. Este un record de vânzări pentru luna ianuarie.

 

Brandul Volkswagen a avut de asemenea un start relativ bun în acest an, după ce vânzările din 2017 au fost uşor afectate de scandalul emisiilor poluante. Rezultatele foarte bune înregistrate de subsidiarele Audi, Seat, Scania şi MAN au contribuit la majorarea vânzărilor Volkswagen în ianuarie.

"Acesta este cel mai bun start al anului din istoria grupului Volkswagen. A existat un avans semnificativ în toate regiunile", a afirmat directorul de vânzări Fred Kappler.

China este deja cea mai mare piaţă a VW, cu peste patru 4 milioane de maşini vândute în 2017. În ianuarie, livrările în statul asiatic au urcat cu aproape 16%, la 398.600 de unităţi. Vânzările Audi în China au avut luna trecută o creştere record, de 73%.

În 2017, livrările pe plan global ale grupului Volkswagen au crescut cu 4,3% în 2017 până la 10,74 milioane vehicule, o cifră record care vine la doi ani după izbucnirea scandalului Dieselgate.

Grupul Volkswagen cuprinde 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania. AGERRPES

×