x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Se caută constructori pentru 43 km din Autostrada Sibiu-Piteşti

Se caută constructori pentru 43 km din Autostrada Sibiu-Piteşti

de Adrian Stoica    |    12 Iul 2017   •   13:50
Se caută constructori pentru 43 km din Autostrada Sibiu-Piteşti
Sursa foto: Ingram Publishing/Getty Images/Ingram Publishing

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat ieri în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice anunţurile de participare la licitaţie pentru proiectarea şi execuţia tronsoanelor 1 şi 5 ale Autostrăzii Sibiu-Piteşti. Termenele de depunere a ofertelor sunt 17, respectiv 18 octombrie, iar valoarea totală a celor două contracte este de 2,595 miliarde de lei, fară TVA.

 

Primul tronson are o lungime de 13 km şi este cuprins între Sibiu şi localitatea Boiţa. Valoarea estimată a contractului este de aproximativ 165 de milioane de euro, fără TVA. Termenul de proiectare este de 12 luni, iar cel de execuţie de 36 de luni. Cel de-al doilea lot scos la licitaţie (tronsonul 5) are o lungime de 30 de km şi face legătura între oraşele Piteşti şi Curtea de Argeş. Valoarea estimată a contractului este de 395 de milioane de euro, fără TVA. Termenul de proiectare este de 12 luni, iar cel de execuţie de 48 de luni.

Procedura de selecţie, modificată

Spre deosebire de alte licitaţii destinate construcţiei de autostrăzi, CNAIR a decis să modifice procedura de selectare a constructorilor. 

Criteriul preţului va avea o pondere de numai 50%, în timp ce restul punctajului se va referi la calitatea lucrărilor, la garanţia suplimentară a lucrărilor oferită, precum şi la experienţa  proiectanţilor şi a inginerilor. Pentru celelalte trei tronsoane ale autostrăzii este greu de estimat când vor fi organizate licitaţiile pentru construcţie în condiţiile în care acestea nu au finalizate încă studiile de fezabilitate.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, susţine că, până la sfârşitul acestui an, Compania de Drumuri va scoate la licitaţie 800 de kilometri de autostradă. Până în prezent au fost deblocate proiecte de infrastructură rutieră în valoare de 14 miliarde de euro.

 

Traseul Autostrăzii Sibiu-Piteşti va avea 10 noduri rutiere şi şapte tuneluri, din care cel mai lung va fi la Poiana (1,7 km). În total, autostrada, care face parte din Coridorul 4 Pan-European, va avea o lungime de 123 km

×
Subiecte în articol: Autostrada Sibiu-Piteşti