x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi RE/MAX deschide un nou birou în Oradea

RE/MAX deschide un nou birou în Oradea

12 Dec 2017   •   12:44
RE/MAX deschide un nou birou în Oradea

RE/MAX România, parte a liderului mondial în real-estate RE/MAX, deschide o nouă franciză la Oradea, al doilea birou din zonă al dezvoltatorului imobilar.

 

Franciza RE/MAX Family a presupus o investiţie de aproximativ 16.500 de euro, sumă care include şi amenajarea biroului, unitatea devenind operaţională din luna decembrie. În urma acestui parteneriat, RE/MAX ajunge la un număr de 22 de birouri active, urmând să încheie 2017 cu peste 220 de membri la nivel naţional.

'Am decis să devenim parte din reţeaua RE/MAX pentru a creşte şi a ne dezvolta alături de cei mai buni jucători din domeniu. Într-o piaţă efervescentă, plină de provocări precum cea din România, cunoştinţele şi expertiza liderului global în domeniu sunt avantaje considerabile pentru segmentul de consultanţă imobiliară, avantaje de care ne bucurăm să putem beneficia', arată Florin Bica, Broker/Owner RE/MAX Family, într-un comunicat citat de agerpres.

Modelul de franciză RE/MAX are ca principale beneficii lipsa stocurilor şi a problemelor legate de acestea, precum şi pachetul educaţional, alături de cel de marketing şi sistemul tehnologic. Un alt atu îl reprezintă şi libertatea francizatului de a nu avea salariaţi, agenţii activând ca self-employees. Costul iniţial de cumpărare a unei francize RE/MAX se situează între şase şi opt mii de euro şi include trainingul, materiale şi suport în demararea afacerii, la care se adaugă amenajarea unui birou pentru desfăşurarea activităţii.

În prezent, reţeaua RE/MAX România cunoaşte cea mai dezvoltată prezenţă în Cluj, unde are şapte birouri, şi în Capitală, unde vor funcţiona cinci birouri RE/MAX începând cu 2018. În acest final de an, franciza a semnat opt noi contracte de franciză, care se vor deschide în Bucureşti, Iaşi, Satu Mare, Timişoara, Cluj şi Braşov, pe lângă cele existente.

'Fiecare dintre oraşele alese pentru extindere reprezintă pentru noi zone cu potenţial ridicat de creştere, Oradea fiind un astfel de exemplu. De altfel, extinderea pe care o ţintim permanent are o legătură strânsă cu evoluţia pieţei, în general. Se estimează că astăzi, în România, agenţii imobiliari acoperă sub 30% din tranzacţiile imobiliare, ceea ce indică faptul că acest segment din piaţa imobiliară locală trece printr-o perioadă plină de oportunităţi', a declarat Răzvan Cuc, Preşedinte RE/MAX România.

Potrivit reprezentanţilor RE/MAX Family, piaţa imobiliară din Oradea este tot mai dinamică pe fondul investiţiilor derulate în ultima perioadă. Investiţiile substanţiale în parcuri industriale, în reabilitarea centrului istoric şi în infrastructură au atras tot mai mulţi dezvoltatori, aspect reflectat în creşterea ofertei imobiliare de pe piaţă.

În ceea ce priveşte preţurile de tranzacţionare şi închiriere, acestea diferă în funcţie de zonă şi în funcţie de dotările conexe. Pe piaţa imobiliară din Oradea, preţurile de tranzacţionare pentru terenurile din zona ultracentrală sunt cuprinse între 130 şi 300 de euro/mp, iar în zonele periferice, cu potenţial de dezvoltare, se situează între 15 şi 20 de euro/mp.

Preţul pe metrul pătrat util la vânzarea unui apartament se situează între 320 şi 900 de euro/mp, iar chiriile se înscriu în intervalul 7 -15 euro/mp, însă pot varia considerabil în funcţie de zonă. Spre exemplu, la cele cu vad comercial redus, chiriile pot consemna valori chiar sub 4 euro/mp.

RE/MAX este lider mondial în real-estate, fiind franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment. Compania, înfiinţată în 1973 în Denver, are astăzi peste 115.000 de agenţi afiliaţi în 7000 de birouri aflate în circa 100 de ţări din întreaga lume. În Europa, RE/MAX este prezent în 38 de ţări, cu peste 1.800 birouri şi 20.000 de agenţi, continuând să se extindă.

×
Subiecte în articol: remax franciza oradea