x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Autostrada A 1 Sibiu-Orăştie e blestemată: s-a stricat iar

Autostrada A 1 Sibiu-Orăştie e blestemată: s-a stricat iar

de Cristian Anton    |    18 Ian 2017   •   12:16
Autostrada A 1 Sibiu-Orăştie e blestemată: s-a stricat iar
Sursa foto: BRUMA ROMULUS - AGERPRES FOTO - TEL 0729560944 - SIBIU-ROMANIA

Circulaţia a fost restricţionată pe o singură bandă pe sensul Sebeş-Sibiu, pe o distanţă de 250 de metri, la kilometrul 286 al Autostrăzii Sibiu-Orăştie, din cauza unor denivelări apărute încă din noiembrie anul trecut şi care între timp au devenit mai pronunţate. Sectorul de drum avariat este în apropierea faimoasei gropi de 200 de metri, reparată în regie proprie de către Compania Naţională de Drumuri.

Denivelările au fost sesizate de participanţii la trafic, potrivit economica.net. „Pe autostrada A1, pe la km 286, după localitatea Sălişte, la câţiva kilometri de limita cu judeţul Alba, circulaţia este restricţionată pe banda 1, sensul Sebeş-Sibiu. Pe acest sector de drum au apărut denivelări. Se circulă doar pe banda 2, sensul Sebeş-Sibiu, cu restricţie de viteză 60 km/h. Zona este semnalizată corespunzător”, a fost mesajul unui participant la trafic, postat pe Info Trafic.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi Poliţia Autostrăzilor au confirmat impunerea restricţiilor de circulaţie pe acest sector de drum. Problemele de la kilometrul 286 al A1 au fost sesizate încă din noiembrie anul trecut, când încă nu erau restricţii de viteză.

„Pe lotul Ex-Salini Impregilo, spre Sibiu, la podul imediat dinainte de km 286, dar şi podul din dreptul km 286, au reapărut două trambuline mai vechi, refăcute de curând înainte de redeschidere. Sari destul de bine la 130 pe oră (cu o maşină cu amortizoare bune)”, comenta un forumist pe 22 noiembrie. Ulterior, acesta menţiona că „pe lotul abia redeschis dintre Cunţa şi Sălişte, în dreptul localităţii Miercurea, la podeţul peste Valea Pustia, pe sensul Sebeş-Sibiu a apărut o denivelare destul de pronunţată, aşa încât s-au montat indicatoare de limitare a vitezei”. Pe 4 ianuarie, forumiştii comentau asupra înrăutăţirii situaţiei de pe acest sector de autostradă şi postau imagini cu restricţiile de viteză de 100 km/h şi 80 de km/h. Lotul 3 al Autostrăzii Sibiu-Orăştie, cuprins între localităţile Sălişte-Cunţa, a fost închis la mai puţin de un an de la inaugurare, din cauza apariţiei unor fisuri. Ulterior, acesta a fost demolat parţial şi refăcut în regie proprie de către Compania de Drumuri, pentru a fi redeschis circulaţiei pe 10 octombrie 2016.

 

Repararea Autostrăzii Sibiu-Orăştie a costat aproape trei milioane de euro. Acum vor fi necesari alţi bani de la bugetul de stat

×