Volkswagen, nou director general pentru restructurarea companiei

13 Apr 2018

Grupul auto german Volkswagen a anunţat joi seară numirea şefului diviziei VW, Herbert Diess, în postul de director general, în cadrul unei restructurări de amploare care include regruparea multiplelor mărci de autoturisme în trei divizii şi pregătirea divizie de camioane pentru o posibilă listare la bursă, transmite Reuters. 

Toate aceste planuri au fost anunţate joi la finalul unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de supervizare, la care s-a luat decizia înlocuirii directorului general Matthias Mueller cu Herbert Diess precum şi restructurarea grupului care produce motociclete, autobuze, camioane şi mai multe mărci de autoturisme precum Volkswagen Bentley, Porsche, Audi, Scania şi Skoda. 

Aceasta este cea mai mare restructurare a Volkswagen după ce grupul a devenit un conglomerat regrupând peste 10 mărci sub conducerea lui Ferdinand Piech, unul din nepoţii lui Ferdinand Porsche, cel care a conceput legendarul model VW Beetle. 

Conform planurilor anunţate joi seară, Volkswagen se va împărţi în şase noi domenii de activitate, plus un portofoliu pentru China, în cadrul eforturilor de descentralizare a responsabilităţilor şi de îmbunătăţire a eficienţei. Divizia de camioane şi autobuze va fi transformată într-o companie publică, un preludiu pentru o posibilă listare. Mărcile de autoturisme din cadrul grupului vor fi reorganizate în trei divizii: Volume, Premium şi Super Premium. 

Analiştii au salutat numirea în funcţia de CEO a lui Herbert Diess, un fost director de la BMW care de la numirea sa în fruntea mărcii VW în anul 2015 a reuşit să dubleze profitabilitatea acestei mărci. 

"Diess este un om de acţiune şi cea mai plauzibilă alegere pentru a conduce Volkswagen în noua fază de transformare", a declarat Frank Schwope, analist la Nord LB care recomandă investitorilor să cumpere acţiuni Volkswagen. 

Pe lângă numirea lui Herbert Diess în postul de CEO, Consiliul de supervizare de la Volkswagen a mai decis joi înlocuirea directorului de resurse umane Karlheinz Blessing cu actualul purtător de cuvânt al comitetului de întreprindere Gunnar Kilian, o decizie interpretată de analişti ca o concesie făcută sindicatelor, cu care Herbert Diess a avut numeroase conflicte în trecut. 

Matthias Mueller pleacă de la conducerea celui mai mare constructor auto mondial după doar trei ani. În luna septembrie 2015, Volkswagen a recunoscut că a utilizat un software pentru a eluda standardele de emisii poluante, scandal care a provocat demiterea directorului general de atunci Martin Winterkorn şi numirea lui Matthias Mueller.

AGERPRES

Ultima oră
Alte titluri din: Auto
Ford renunţa la majoritatea sedanurilor din America de Nord Ford renunţa la majoritatea sedanurilor din America de Nord
Viitorul este azi. Prima ȘOSEA SOLARĂ din lume a fost construită în Franța Viitorul este azi. Prima ȘOSEA SOLARĂ din lume a fost construită în Franța
Mai multe titluri din: Auto
Antena3.ro Ce făcea fata asta în pat, în fiecare noapte, până la ora 3 dimineaţa. Iubitul nu a mai suportat şi a părăsit-o!
Libertatea.ro Chef Cătălin Scărlătescu, la un pas de moarte
A1.ro Informația care a explodat: "Papa Francisc vrea să anuleze Biblia"
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?