Dacia va lansa mașini electrice accesibile

10 Oct 2017

Dacia se va alătura grupului Renault-Nissan privind tehnologia de producție a mașinilor electrice, în încercarea de a lansa propria mașină 100% electrică, potrivit Auto Express.

Dacia, cea mai ieftină marcă de mașini noi, va aplica politica privind bugetul și asupra mașinilor electrice, în viitor. Compania românească se va folosi de poziția sa în cadrul Alianței Renault-Nissan pentru a dezvolta mașini electrice la prețuri accesibile. Grupul va lansa 12 modele 100% electrice până în 2022.

Directorul de operațiuni Dacia pentru Europa, Jean Christophe Kugler, a declarat pentru Auto Express, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, că echipa sa studiază tehnologia disponibilă pentru Dacia și ia decizii bazate pe cererea clienților.

„Vom rămâne șocant de accesibili”, a spus Kugler. ”Nu vom schimba teritoriul brandului nostru. Vom beneficia de pe urma Alianței de putere și tehnologie dovedită – pentru a o putea potrivii unei mașini Dacia. Avem toată tehnologia pregătită și pe raft. Făcând parte din Alianță înseamnă că atunci când avem nevoie de o tehnologie, o avem. Nu trebuie să negociem”.

Totuși, există informații în piață conform cărora prețul va fi de circa 15.000 de euro. Anul de lansare ar fi 2020, dar fără să fie întărit de informații oficiale sau neoficiale.

Pentru a face autovehiculele Dacia cât se poate de accesibile, este posibil ca brandul să opteze pentru motoarele electrice aflate pe Renault ZOE, cea mai vândută mașină electrică din Europa.

Ultima oră
Alte titluri din: Auto
Cum arată un compromis între confort şi off-road  Cum arată un compromis între confort şi off-road 
Mercedes a salvat milioane de vieţii Mercedes a salvat milioane de vieţii
Mai multe titluri din: Auto
Antena3.ro Mihai Voropchievici, horoscopul runelor pentru 22-28 octombrie
Libertatea.ro Fiul Luminiței Anghel suferă de o boală care îl distruge încet, încet. Din păcate e boala secolului
A1.ro Lovitură pentru toți românii care au termopane și centrală în case. Legea îi obligă să aplice câteva modificări. Dacă nu acceptă, rămân fără gaze
IncomeMagazine.ro Cele mai NEBUNE exercitii militare din lume!