Ce oferă piaţa moto din România

Autor: CăTăLIN F. VăRZARU
19 Apr 2017

În paralel cu Salonul Auto Bucureşti – Spring Edition, în perioada 21-23 aprilie, va avea loc, tot la Romexpo, dar în pavilioanele C1, C2, C4 şi C5, Salonul Moto, Accesorii şi Echipamente Bucureşti. Expoziţia va avea un pavilion dedicat exclusiv culturii custom. Preţul de intrare este de 25 de lei, separat de cel de la SAB.

Cea de a XV ediţie a SMAEB vrea, în primul rând, să atragă atenţia asupra necesităţii asumării şi susţinerii transportului pe două roţi ca soluţie facilă pentru descongestionarea traficului şi reducerea poluării. Şi nu vorbim doar de bestiile pe două roţi sau impunătoarele choppere, ci şi de scutere, motociclete de 125cc sau motoare uşoare de 500-650cc. Spectatorii vor avea parte de demonstraţii şi sesiuni de drive test. La standuri nu vor fi prezente doar motociclete BMW, Suzuki, Yamaha, Honda, Kawasaki, Ducati, Indian sau Harley Davidson ci şi producători de scutere gen Linhai sau Vespa sau de ATV-uri precum Polaris sau Bomber. O prezenţă importantă este anunţată în rândul importatorilor de piese de schimb, consumabile şi accesori dedicate industriei moto. Şcolile de motocilism vin şi ele cu oferte tentante.

Artă şi precizie

Un salon, C5, este dedicat special culturii custom. Vizitatorii îi vor putea admira la lucru pe artizanii vopsitori, pielari sau prelucratori de metale. Dan Coman este unul dintre cei care vor realiza live, vrem de trei zile lucrări, sub privirile clientului. Cunoscut în comunitate ca DLC Custom Paint, artistul şi-a descoperit această pasiune acum doi ani. A început cu aerografie şi a lucrat pe căşti de motocicletă, cadre, aripi sau alte componente ale motorului. Rezervoul unei motociclete este cel care-i oferă cel mai mult spaţiu de desfăşurare. Cea mai importantă piesă lucrată a fost rezervorul unui Harley care a fost integrat apoi într-un custom mai aplu al celor de la Ace Custom. Acum şase luni, Dan Coman s-a apucat şi de pinstriping. „Preţurile pleacă de la 100 de lei pentru un desen pinestrip, dar o piesă completă ca o cască de motocicletă, care include pe lângă pinestrip şi aerografie, ajunge cam la 100 de euro. Se poate desena pe orice fel de suprafaţă, exceptând materialul textil”, ne explică artistul, unul dintre cei 12 care vor fi prezenţi la sfârşitul săptămânii la Romexpo.

Ultima oră
Alte titluri din: Auto
Cât de inteligent e cel mai mic SUV BMW Cât de inteligent e cel mai mic SUV BMW
Elon Musk vrea mai multă productivitate din partea angajaților Tesla Elon Musk vrea mai multă productivitate din partea angajaților Tesla
Mai multe titluri din: Auto
Antena3.ro „Sunt Ana Maria și în aprilie anul trecut, soțul meu a avut o aventură. Asta a trecut iar eu am decis să-l iert. Doar că într-o seară l-am prins...”
Libertatea.ro Elena Merișoreanu a răbufnit după înmormântarea Ionelei Prodan. Acuze grave
A1.ro Mașinile vechi ar putea să fie interzise în București! De când ar putea să intre în vigoare această lege
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?